Vad är ett likvidkonto?

Jag har ansökt om ett fasträntekonto men det har öppnats ett likvidkonto, varför då och vad är det?

Kommentarer

 • Hej Ylva och tack för ditt inlägg!

  När du ansökt om ett fasträntekonto kommer det att öppnas ett likvidkonto. Det är till detta likvidkonto du gör din insättning på minst 40 000 SEK. Man kan endast göra en insättning till ett likvidkonto innan det kapitalet inom 1-2 bankdagar förflyttas per automatik till ett fasträntekonto och binds på den bindningstid du valt.

  Man kan endast göra en insättning till ett likvidkonto. Gör du fler insättningar till ett likvidkonto kan vi ej garantera att hela beloppet binds, då kan det bli så att det resterande beloppet ligger kvar på likvidkontot. Likvidkontot har ingen ränta. Du kan läsa mer om detta i denna tråd. Det går inte heller att göra insättningar till ett bundet fasträntekonto.

  När fasträntekontot sedan löper ut kommer kapitalet att förflyttas tillbaka till det kopplade likvidkontot så att det blir tillgängligt för dig att ta ut inne på "Betala & överför".

  Vi önskar dig en fin dag!
  Med vänlig hälsning,
 • Hur betalas pengarna ut till mig ftån likvidkontot?
  Vad skall jag göra för att få ut mina pengar?
  Mvh
 • Hej Inger och tack för ditt inlägg!

  Ni kan flytta ditt kapital från likvidkontot via internetbanken. För att göra en överföring går ni in under Betala / Överför, där registrerar ni överföringen genom att fylla i clearing och kontonummer samt belopp överföringen ska till. Därefter ''Lägg till överföring'' samt ''Godkänn''.

  Vi önskar dig en fortsatt trevlig dag!
  Med vänlig hälsning,
  Emma Handläggare, Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.