Till senaste kommentaren

Vad händer med pengarna på Högräntekontot efter tolv månader?

Är pengarna bundna i ytterligare tolv månader om jag inte tar ut dem efter det första året?

Kommentarer

 • Uppdaterad 2019-12-11

  Hej och tack för ditt inlägg!

  Nej, pengarna är inte bundna. Däremot börjar en nya villkorsperiod efter 12 månader. Du kan ta ut ditt sparande eller låta kontot löpa vidare. Vill du ta ut dina pengar när den första villkorsperioden är slut anmäler du uttaget till vår kundservice tidigast en månad innan din villkorsperiod löper ut.

  Med vänlig hälsning,

  Marginalen Bank Kundservice
 • Hej. Jag undrar hur räknar ni årsränta på Högräntekontot ? Mvh Eugenia.

 • Hej!
  Det är en rörlig ränta som räkans dagligen och summeras vid årets slut.
  Om man gör ett uttag under en pågående ränteperiod får man en räntereducering.

  Läs mer HÄR.

  Med vänlig hälsning,
 • Vad menas? Måste måste jag komma ihåg att anmäla att jag inte vill ha det ombundet och måste jag anmäla detta före det händer?

  Det borde vara tvärt om, dvs att jag själv måste logga in och binda om pengarna på eget initiativ.
 • Hej Peter!

  Det skickas ut ett brev till dig 1 månad innan ditt konto förfaller där vi informerar om att ditt konto kommer att förfalla inom 1 månad.

  Med vänlig hälsning,
  Emma Kundservice
 • Vid bindningstidens slut. Om jag inte vill binda om. Är det någon avgift att ta ut ut pengarna/flytta till annan bank eller betala en räkning med dem?
 • Hej Malin och tack för ditt inlägg!

  Om du vill omplacera kapitalet från ditt Högräntekonto under bindningstiden så tillkommer en räntereducering på - 0,50% från den dag då första insättningen eller senaste uttaget gjordes.

  Exempel:
  1 januari placeras 100 000 kr på ett nyöppnat Högräntekonto mot en ränta på 0,80%. 1 april (3 månader senare) vill du göra ett uttag från kontot.
  Det går bra men under dessa 3 månader kommer du då istället få en ränta på 0,30% eftersom det tillkommer en räntereducering på - 0,50% vid förtida uttag.

  Hänger du med? Annars är det bara att återkomma.

  Med vänlig hälsning,
  Karl Kundservice
 • Bra och tydligt exempel. Men min fråga handlade om vad som händer när bindningstiden är slut och jag inte vill binda om.

  Får jag ut insatt kapital + ränta eller är det någon avgift som tillkommer vid uttag?


 • Hej Malin!

  Du kan välja att ta ut insatt kapital på förfallodagen utan räntereducering.
  Räntan kapitaliseras vid årsskiftet och du kan då plocka ut den utan avgifter.
  Räntan kan du även få ut i samband med att kontot avslutas.

  Detta är dock inget du kan göra själv i internetbanken utan du registrerar uttag från Högräntekontot genom att ringa vår kundservice på 0771 717 710, skriva ett meddelande till oss i internetbanken eller skicka in vår "Uttag och avslutsblankett" som du hittar här

  Bästa hälsningar,
  Karl Kundservice
 • Varför kan man inte göra en överföring från Högräntekontot via Internetbanken, precis som man gör från Sparkontot? Det borde väl inte spela nån roll även om det finns en villkorsperiod. Nu känns det ju bara krångligt att man ska behöva gå via kundtjänst.
 • Hej Simon och tack för ditt inlägg!

  Varför man inte kan göra ett uttag i förtid från Högräntekontot är för att vi behöver beräkna räntereduceringen i samband med uttaget. Så i dagsläget behöver alla överföringar från Högräntekontot gå via kundservice. Här kan du välja mellan att skriva ett meddelande till oss i internetbanken eller ringa oss direkt på 0771 717 710 vardagar 8-20 samt helger 9-17.

  Med vänlig hälsning,
  Karl Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.