Vad är Låneskydd?

Jag har ett lån hos er och vill veta mer om Låneskydd.
Vad innebär det?

Kommentarer

 • Hej och tack för ditt inlägg!

  Låneskydd är en försäkring som kan hjälpa dig att klara av lånets månadskostnad om du blir sjuk eller arbetslös. I försäkringen ingår också sjukhusvistelse kopplat till sjukdom eller olycksfall. Dessutom innehåller försäkringen ett livskydd som kan täcka resterande lån om du avlider.

  Här kan du läsa mer om kostnaden för låneskyddet.

  För dig som redan har Privatlånet kan du läsa mer här.
  eller ringa vår kundservice på 0771-717710, där du kan få svar på dina frågor direkt och även teckna låneskyddet.

  Med vänlig hälsning,

  Marginalen Bank Kundservice
 • Hej

  Jag har låneskydd och meddelade får några månader sedan att jag blivit arbetslös och nu är jag sjukskriven min fråga är varför jag får räkningar då jag har detta låneskydd?

 • Hej Sally!
  Det är vår skyldighet att skicka ut avier till dig även fast försäkringsbolaget betalar din faktura.

  Vänliga hälsningar,

  Anna Kundombudsman
 • Hej
  jag har blivit arbetslös och dessutom långtidssjukskriven med mycket låg inkomst.
  Hur gäller lån skyddsförsäkringen för mig?
  Med vänlig hälsning weronica
 • Hej Weronica

  Vad bra att du har ett låneskydd kopplat till ditt lån!
  Som ett första steg kontaktar du försäkringsbolaget och gör en skadeanmälan. Det är också dom som kan svara på alla dina frågor kring ersättningen.
  För att ta reda på vilket försäkringsbolag som handhar din försäkring kan du logga in i Internetbanken och titta på ditt lån eller så ringer du kundservice på 0771-717710.

  Hälsningar
  Vanessa
  • Hej. Jag har varit sjukskriven från 2014 efter en bilolycka. Jag har låneskydd kopplat till mitt lån. Hur hjälper mig detta i min situation, nu när min inkomst har varit mindre.
  • Mvh
  • Ale (Redigerat av Marginalen Bank)
 • Hej 
  Jag är i samma situation och ställde frågan i december 2016 men har inte fått svar och ingen hjälp utan får snällt betala avgiften och försäkringen jag tecknat om jag inte ska få inkasso på mig jag känner mig lurad av marginalenbank!Sally
 • Hej Alelisa!

  Om du haft låneskydd från det att olyckan skedde ska du anmäla skada/ersättning.
  Det är försäkringsbolaget som sedan tar ett beslut och det är även dom som kan svara på alla dina frågor kring ersättningen.

  Jag har länkat till Cardifs skadeanmälan, för att dubbelkolla vilket försäkringsbolag som handhar din försäkring kan du logga in i Internetbanken och titta på ditt lån eller så ringer du kundservice på 0771-717 710 vardagar 8-20 och helger 9-17

  Vänligen,

  Renee Handläggare, Kundservice
 • Hej Sally!

  Ovan i tråden har min kollega svarat gällande din fakturafråga och precis som jag skrev i tidigare inlägg måste skadeanmälan göras hos försäkringsbolaget, för en eventuell ersättning.

  Vänligen,
  Renee Handläggare, Kundservice
 • Försäkringen täcker inte sjukskrivning för Utmattningssyndrom, vilket inte alls framgick muntligt när jag tecknade försäkringen.
  Med en långtidssjukskrivning har jag svårigheter att betala och undrar därför hur Marginalen kan hjälpa mig. kan jag betala enbart ränta under en period?
 • Hej och tack för ditt inlägg!

  Jag beklagar om informationen du fick i samband med tecknandet inte var tydlig nog men samtidigt så är det väldigt svårt för oss att ge all information om våra tjänster i ett samtal. Därför skickar vi även hem försäkringsvillkoren där det framgår vad försäkringen ersätter och vad den inte ersätter.

  Har du fler frågor om våra försäkringar så kan du ringa vår kundservice på 0771 717 710 eller vända dig direkt till vårt försäkringsbolag Cardif på 020 52 52 56.

  Gällande dina betalningssvårigheter så kan vi härifrån inte svara på exakt vad som är möjligt i just ditt fall utan du behöver då kontakta vår kravavdelning på 010 495 1777 så ska vi försöka hjälpa dig på bästa sätt.

  Med vänlig hälsning,
  Karl Specialist, Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.