Till senaste kommentaren

Kan ett utländskt företag öppna ett Företagskonto?

Hej
Jag har mitt företag registrerat utomlands och har ingen filial i Sverige. Kan mitt Utländska företag (organisationsnummer i utlandet) öppna företagskonto hos er?

Kommentarer

 • Hej!
  Har man ett registreringsbevis från landet företaget är registrerat i, går det bra att ansöka om ett företagskonto hos oss som ett utländskt företag.

  Obs! Registreringsbeviset måste vara på engelska.

  Vänligen,

 • Hej!
  Har liknande fråga som gäller utländsk företags VD.Eftersom han ska representera utländsk företag så måste han såklart ha också ett bankkonto,där hans privata utgifter som kanske inte är kopplat direkt till företaget ska regleras.Så min fråga är:Ska företagets VD i så fall ansöka om separat konto eller använda sig av samma konto,hur fungerar det?Tillägger bara att att VD är utländsk medborgare såklart men kommer att vistas i Sverige som företagets representant.Tacksam för svaret.MVH
 • Hej David!

  Man kan inte ansöka om ett konto via hemsidan om man inte är svenskmedborgare, önskar man ha ett konto hos Marginalen som utländsk får man kontakta oss på 0771 71 7710 vardagar 8-20 helger 9-17 för att boka ett möta med rätt avdelning. OBS. att legitimation måste medtas i sådant fall.

  Vänligen,
 • Hej
  Jag har startat en svensk filial till mitt spanska företag men får nej till att öppna företagskonto. Kan jag öppna ett företagskonto till mitt spanska företag istället och använda det Sverige?

 • Hej Kicki!

  Det går dessvärre inte eftersom företaget måste vara registrerat hos bolagsverket.

  Vänligen
  Karl Funktionsledare, Kundservice
 • Hej!

  Vi har köpt 2 st lagerbolag för att starta 2 st olika AB i Sverige.  Ägaren är en juridisk person baserad på Guernsey med all underlag som man behöver ha.   Finns det någon anledning till att man kan bli nekad att upprätta ett bankkonto hos er?

  Mvh


 • Hej!

  För att kunna bli kund i Företagskund i Marginalen krävs det att bolaget är registrerat hos Bolagsverket. Vid bolag med enbart utländskt organisationsnummer kan vi inte uppfylla kraven för fullgod kundkännedom.

  Vänligen
 • Hej!
  Jag försöker förstå hur man kan starta sitt eget företag i Sverige. Om vi börjar med ett bankkonto: Är det möjligt att öppna ett företagskonto hos er för ett juridiskt ombud (power of attourney) som företräder en utlandsk företagare? Behöver en utlandsk medborgare boka ett möta med rätt avdelning hos er för att få ett konto och kunna registrera sitt företag hos Bolagsverket? Måste man delta själv i alla procedurer eller det räcker att bara ha ett juridiskt ombud där i Sverige?

  Tack för svaret,
  I
 • Hej Eiva och tack för ditt inlägg!

  Dessvärre har vi inte möjligheten att ta in utländska kunder i dagsläget, varken bolag eller utländska ägare.

  Vi är en distansbank, så vi kan därför inte boka in något möte med någon och om det gäller ett svenskt bolag så är det alltid ägaren/firmatecknaren som skriver under alla handlingar för att de ska vara giltiga.

  Bästa hälsningar,
  Karl Funktionsledare, Kundservice
 • Jag är svensk medborgare och internationell entrepreneur som delar mitt liv mellan Sverige, Tjeckien, Slovakien och USA. Jag vill utnytja att Amazon just nu gör en jättesatsning på Sverige och lansera mina nästan 200 egendesignade produkter inom foder och utfodring av sälskapsdjur på Amazon. Mina produkter tillverkas i Tjeckien och Slovakien. För att göra denna satsning på rätt sätt vill jag köpa konsulthjälp av ett amerikanskt företag med stor erfarenhet av mycket lönsamma Amazonlanseringar. Det nödvändiga lagervärdet för en lansering genom “Fulfilled By Amazon” beräknas till minst 300.000 kr. Den internationella “lock-down” på grund av Covid-19 har gått hårt åt min likviditet så min egen finansieringsförmåga är för närvarande högst begränsad.
  Vilka möjligheter kan ni erbjuda?
 • Hej Ove!

  Som företagare har ni möjlighet att ansöka om ett av våra företagslån.
  Vi har till exempel Lilla Företagslånet
  Det är en möjlighet till finansiering av mindre inköp, marknadsföring eller ökad likviditet. En möjlighet att ge företaget ökad potential till fler affärer och tillväxt.
  Ni kan läsa mer om våra företagslån via denna länk.

  Med vänlig hälsning,
  Emma Specialist, Marginalen Bank
 • Hej,

  Jag sköter bokföringen åt en enskild firma och hon behöver öppna ett företagskonto. Ägaren har ej personnummer utan samordningsnummer. Bolaget har f-skatt och är reg som arbetsgivare

  Går det att öppna konto?

  Går det att koppla betalkort till kontot?
 • Hej Carl-Johan och tack för ditt inlägg!

  Ni behöver ett svensk personnummer för att ansöka om företagskontot. Vi erbjuder dessvärre inte ett företagskort anslutet till företagskontot i dagsläget.

  Vid ytterligare frågor får ni gärna kontakta vår kundservice på 0771-717 710 Öppettider vardagar 8-20 samt helger 9-17

  Vi önskar din en trevlig dag!
  Med vänlig hälsning,

  Emma Specialist, Marginalen Bank
 • Hej!

  har en filial här i Sverige som är registrerat hos bolagsverket, kan man öppna företagskonto med bankgiro hos er?

  mvh/fredrik
 • Hej Fredrik och tack för ditt inlägg!

  Då går det bra att göra en ansökan. Ansökan gör du via länken nedan.

  https://www.marginalen.se/foretag/konto/foretagskontot/forfragan-om-foretagskontot/

  Vi önskar dig en trevlig dag!
  Med vänlig hälsning,
 • Har redan gjort en ansökan här för ett par veckor sedan men inte fått återkoppling..?

 • Hej Fredrik och tack för ditt inlägg!

  Vid frågor kring din ansökan får ni gärna kontakta vår kundservice på 0771-717 710 Öppettider vardagar 8-20 samt helger 9-17 och verifiera dig så vi kan ge ut din information.

  Vi önskar din en trevlig dag!
  Med vänlig hälsning,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.