Till senaste kommentaren

Uppstartslån - Kan man få besked på förhand?

Går i tankarna om uppstartslån och undrar lite hur det funkar inför nystartat företag. Vet allt om gå via nyföretagarcentrum, men min tanke är att starta ett AB för och köpa ett AB. Men får jag inte lånet mot förmodan vill jag inte bli ståendes med ett AB. Så frågan långt om länge är om man kan göra affärsplan och allt det och få beskedet innan? Har en obelånad fastighet/tomt värderad till 200 tkr som jag tänkte flytta över i företaget som borg då jag har högt blanco lån privat pga behövde hjälpa min familj så kan inte låna privat.

Kommentarer

 • Hej och tack för ditt inlägg!

  Uppstartslånet är anpassad för nyföretagare och därmed hänvisas man till Nyföretagarcentrum för rådgivning innan man ansöker om lånet. Det som skiljer sig från detta lån och exempelvis det vanliga Företagslånet, är procentandelen för borgen. På uppstartslånet finns en EIF-garanti, vilket innebär att man står för 20% borgen istället för 100% som det är på Företagslånet.

  Vi kan aldrig garantera att man blir beviljad ett lån på förhand förrän vi har mottagit en låneansökan. En kreditupplysning tas på personen som går i borgen för lånet.

  Vi önskar dig en fortsatt trevlig dag!
  Med vänlig hälsning,
  Emelie
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.