Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad händer med kontot om en kontohavare avlider?

Hej! Under paragraf 3.16, står det: "Om Kontohavaren avlider, försätts i konkurs eller om förvaltning enligt 11 kap 7 § föräldrabalken förordnas, upphör omedelbart rätten att använda Kontot". Vad menas med detta? Vart tar pengarna på kontot vägen om något av det inträffar? Man får väl behålla pengarna, vid dödsfall så är det isf dödsboet som får dem? Mvh Susanne

Kommentarer

 • Hej Susanne,

  Om man står två på ett konto hos oss och den ena kunden skulle avlida så kommer vi spärra kontot för uttag. Medkontohavaren har dock rätt att ta ut sin del av saldot på dödsdagen om dispositionsrätten är ”var för sig”.
  När boupptäckningen och blanketten "kontoavslut dödsbo" sedan är inkommen till oss så betalas pengarna ut enligt de uppdraget.

  Vänlig hälsning,

  Laura
 • Hej! Jag står själv för fasträntekontot. Var tar insatta pengar vägen om jag avlider? Och vem får sen rätt att plocka ut dom? Och när? Kan dom plockas ut utan avgift innan bunden period?

 • Hej
  Finns endast en kontohavare blir kontot löst per dödsdagen utan avgift. Som Laura skriver ovan så när boupptäckningen och blanketten "kontoavslut dödsbo" sedan är inkommen till oss så betalas pengarna ut enligt det uppdraget.

  Vänligen

 • Hur skulle vara , när det är på 7 år ?,Kan pengar vara till 7 år, när person avliden ? skulle bli förlora något ? Vad har er bank för e.post ? och hur skickar pengar till er? Tack för svar . Med vänlig hälsning Maria

 • Hej Maria,

  om man står två på ett konto (och disponerar det var för sig) så spärras kontot och man kan få ut sin del. Om kontohavaren står själv och avlider blir kontot löst per dödsdag utan avgift (oavsett hur lång löptid man har valt). Du når oss på kundservice@marginalen.se

  Om man vill göra en insättning till oss kan man göra det genom en clearingöverföring, du kan läsa mer om det här >>

  Vänligen,

 • Hej!
  Efter 7 år vad händer då? Kan jag bara ta ut pengarna då inkl räntan?
  Eller kommer de att "spärras" igen 7 år?


 • Hej Margareta!

  Kapitalet samt räntan överförs till ett likvidkonto på förfallodagen då det inte finns någon automatiksk förlängning på dessa konton.

  Vänligen,
 • Med hänvisning till Camillas fråga och bankens svar genom Johan anges att kontot löses vid kontohavarens dödsfall utan avgift. Vilken räntan gäller för den tid som kontot har löpt?
 • Hej,

  Det avser då upplupen ränta som genererats under perioden fram tills uttagsdatumet.

  Med vänlig hälsning
 • Hej!
  Min far har ett konto hos er, det finns inga pengar på det kontot. Han har nu avlidit, måste kontot avslutas av oss eller är det något som sker atomatiskt?
 • Hej,

  Tack för att du hör av dig till oss. Vi får månatligen in uppgifter från Skatteverket som meddelar oss om en kund avlidit. Vi kommer i samband med detta skicka ut informationsbrev, samt kapital och räntebesked tillsammans med en avslutsblankett till dödsboet.

  Vänligen
  Sanna Kundservice
 • Hej mitt namn är Sara  det är så att min mamma har avlidit för ca 3 månader sen och bouppteckningen är klar, jag undrar hur man går till väga för att föra över pengarna från hennes konto hos er till hennes döttras konto? Har skickat in kontouppgifter till er men det har inte hänt så mycket sen dess. Med vänlig hälsning, Sara
 • Hej Sara,

  Precis som min kollega skriver här åvan så får vi månatligen in uppgifter från Skatteverket som meddelar oss om en kund avlidit. Vi kommer i samband med detta skicka ut informationsbrev, samt kapital och räntebesked tillsammans med en avslutsblankett till dödsboet.

  Om ni skickat in detta men inte fått något svar från oss går det bra att kontakta kundservice på 0771-717710.

  Hälsningar
  Vanessa Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.