Till senaste kommentaren

Kan man ansöka om lån med kronofogdsskulder om man har en fast inkomst och medsökande?

Hej! Jag undrar om man kan ansöka om lån fast man har kronofogdsskulder och låg kreditvärdighet. Jag jobbar heltid med fast inkomst, och har medsökande med fast inkomst (egen företagare)

Kommentarer

 • Hej Anna,

  Omstartslånet är till för dig som har svårt att få ett vanligt lån på grund av exempelvis betalningsanmärkningar. Du bestämmer själv vad du vill låna till - betala av skulder, köpa bil och renovera eller köpa en bostad.

  Ränta och villkor beror på dina personliga förutsättningar, men för att kunna ansöka om Omstartslånet behöver du ha en säkerhet i form av en bostad du äger eller ska köpa.

  Mer om Omstartslånet kan du läsa via länken nedan:

  https://www.marginalen.se/privat/lan/omstartslanet/

  Vänligen
  Sanna
 • Hej!
  En följdfråga till föregående fråga. Jag är i samma situation. Har bra fast inkomst samt medsökande med fläckfri ekonomi. Jag har dock inte någon bostad som säkerhet. Är det ett krav från er sida?
 • Hej Malin,

  Då Omstartslånet är ett bolån krävs det att det finns en bostad som säkerhet, det kan vara en bostad du äger idag eller en bostad du avser att köpa med lånet.

  Vänligen
  Sanna
 • Hej!
  Jag har ingen säkerhet i dagsläget men skulle vilja köpa en bostad och i samma veva betala min skuld hos KF m.m. Kan inte skriva ansökan på webben eftersom man inte kommer vidare utan säkerhet, hur gör jag?
 • Hej Madde,

  I ansökan på webben kan du fylla i att avser att köpa en bostad i och med lånet.

  Under säkerhet som jag önskar belåna uppger du vilken bostad du är intresserad av att köpa. Du behöver alltså redan nu veta vilken bostad det gäller.

  Har du vidare frågor kring hur du fyller i ansökan så är du självklart välkommen att kontakta oss igen.

  Hälsningar
  Vanessa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.