Till senaste kommentaren

Jag har ansökt om ett privatlån men fått ett lösenkrav, vad är det?

Jag ansökte om ett privatlån för några dagar sedan och fick nu reda på att jag blivit beviljad men att jag behöver ladda upp bilagor i signeringen av avtalet för ett lösenkrav. Vad menas med lösenkrav? Får jag inte hela lånet till kontot?

Kommentarer

 • Hej Linnea och tack för ditt inlägg!

  Har du fått ett lösenkrav på din ansökan om privatlån så betyder det att vi vill betala en del av dina andra skulder och krediter som du har hos andra banker och kreditgivare. I signeringen ska du bifoga de senaste fakturorna till de kreditgivare du vill att vi ska betala till.

  Det är viktigt att så mycket information om lånet/krediten finns med i bilagan du bifogar, detta för att du ska slippa komplettera på detta. Den informationen vi behöver finns oftast på den senaste fakturan du fått från företaget och därför ber vi dig ladda upp detta om möjligt. Har du autogiro hos detta företag kan du logga in i deras internetbank för att se om du hittar den senaste fakturan där, eller kontakta företaget för att be de skicka dig en kopia på senaste fakturan.

  Vi betalar endast upp till ditt lösenkrav om du inte meddelar oss att du önskar att vi betalar över det. Eventuellt resterande belopp du blivit beviljad betalas ut till ditt konto.

  Här kan du läsa hur lång handläggningstid vi har på utbetalning av privatlån.

  Vi önskar dig en fin dag!
  Med vänlig hälsning,
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.